Spring naar inhoud

Google Transit Nederland van start met NS en GVB

november 24, 2010

Google heeft recentelijk haar diensten in Google Maps uitgebreid met dienstregelingen van het openbaar vervoer. Dat signaleerde Monsterswell gisterochtend. Gebruikers in Nederland konden al looproutes en autoroutes plannen, maar het busknopje (waarmee openbaar vervoer wordt geactiveerd) deed het niet. Nu heeft Google openbaar vervoer toegevoegd voor treinreizen (van station naar station) en openbaar vervoer binnen Amsterdam (waar GVB rijdt). Op de mobiel (iPhone, iPad) wordt het standaard al aangeboden aan alle gebruikers.

Op de standaard website van Google Maps is het busknopje nog niet standaard te vinden. Je kunt wel een trucje uithalen om het te testen. Als je via http://maps.google.nl/transit gaat en daar Station Woerden en Station Wierden intypt krijg je wel het busknopje te zien inclusief een treinreis. Daarna heeft Google Maps wel een busknopje.

Het levert soms ook wel vreemde adviezen op als je bijvoorbeeld binnen Rotterdam plant. Veel lopen en een klein stukje met de trein als van de Blijdorplaan naar de Admiraliteitskade wil bijvoorbeeld.

Het begin van Google Transit Nederland is een feit. Nog niet iedere OV reiziger zal voldoende hebben aan Google Maps met de ontsluiting van 2 van de 52 OV bedrijven en 2300 van de 54.000 haltes

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: