Spring naar inhoud

Social Media Cijfers Februari 2012: Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+

februari 21, 2012

In de aanloop naar de bijeenkomst van Social Media Club Utrecht over de laatste ontwikkelingen van Facebook, Twitter en Google+ heb ik wat cijfers verzameld over meest gebruikte sociale netwerken.

Facebook
Op Infographic Labs kwam ik dankzij Gert Jan Bos een mooie infographic tegen met de laatste wereldwijde statistieken. Momenteel uploaden we met z’n allen 250 miljoen foto’s per dag. Er loggen maandelijks 845 miljoen gebruikers in.

Facebook 2012

Facebook 2012: The Latest on Everybody’s Favorite Social Network by Infographiclabs

Met SocialBakers.com heb ik er een Nederlands plaatje van proberen te maken. Facebook heeft net geen 6 miljoen gebruikers in Nederland: 5.972.360. Heineken is met 5.643.129 gebruikers verbonden en daarmee het grootste Nederlandse merk op Facebook. In de laatste 6 maanden kwamen er 1212840 gebruikers bij. De grootste groep gebruikers zit in de leeftijdscategorie 25 – 34 met in totaal 1 433 366 gebruikers, gevolgd door de gebruikers in de leeftijdscategorie 18 – 24 jaar.

Google+
Lezers van Dutchcowboys kwamen de interessante posting van Arvid Bux al tegen met daarin de laatste (wereldwijde) Google+ cijfers. 19 januari werd de grens van 90 miljoien gebruikers behaald en voor het einde van 2012 hebben ze zich tot doel gesteld 400 miljoen gebruikers te bereiken. Momenteel is 20% van de gebuikers student. De complete infographic en bronvermelding vind je hier

LinkedIn
In het prescentrum van LinkedIn lees ik dat dit netwerk wereldwijd door de grens van 150 miljoen gebruikers in gegaan in februari 2012. Volgens SocialBakers zijn er in Nederland nu 3.135.000 gebruikers. In december gingen we door de 3 miljoen grens, slechts een week later dan het veel grotere Frankrijk. Volgens een recent onderzoek van Comscore had LinkedIn.com in de maand januari 2012 een bereik van 3,6 miljoen in Nederland. De meest recente presentatie die van LinkledIn voorbij heb zien komen is er eentje van januari 2012.

Op YouTube vond ik deze interessante video over LinkedIn van 23 januari 2012:

Twitter
De beste bron voor twitercijfers blijft toch wel Twittermania. Afgelopen week publiceerde ze de laatste comscore cijfers. Twittermania meldt: “ Het bereik van Twitter kruipt steeds dichter in de richting van Hyves, de voormalige nummer 1 van de social media in Nederland. In de maand januari telde comScore ruim 4,2 miljoen unieke Nederlandse bezoekers op Twitter.com, een stijging van bijna 8% ten opzichte van december. Twitter heeft daarmee een bereik van iets meer dan 35% van alle (iets meer dan 12 miljoen) internetters in Nederland.” Twee weken geleden meldde deze site al op basis van onderzoek van Semiocast dat 33% van de 5,2 miljoen geregistreerde accounts in Nederland tussen 1 september en 30 november 2011 tenminste één openbare tweet heeft verstuurd. Dat betekent dus dat ruim 1,7 miljoen Nederlandse accounts in die periode van 3 maanden iets hebben getwitterd.

Hyves
Volgens het onderzoek van Comscore kwam die site in januari 2012 uit op 5,9 miljoen unieke bezoekers. Maar Hyves verlies wel rap terrein. In december had Hyves nog bijna 6,1 miljoen unieke bezoekers en in september was dat volgens comScore nog ruim 7 miljoen. De pagina van Hyves zelf met cijfers meldt nog veelal cijfers van november 2011. In de reacties op een artikel Hyves vs Facebook reageerde Rebecca Rijnders van Hyves met de laatste cijfers: dagelijks loggen 1,8 miljoen Nederlanders in op Hyves, en 4 miljoen per maand, dus dat komt eigenlijk precies overeen met wat de panels meten.

One Comment leave one →
  1. Daniel permalink
    februari 22, 2012 12:36 pm

    Facebook monitoring helps to improve your business and social media marketing strategy in every country. Currently, there are 6773300 Facebook users in the Netherlands, which makes it #25 in the ranking of all Facebook statistics by country

    Aantal is reeds met een kleine 800.000 gestegen volgens socialbakers.com?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: