Spring naar inhoud

ANWB Onderweg – verkeer, tanken en parkeren in 1 app

juli 25, 2012

Eén app voor al je vragen onderweg: daar droomde ik van. Na de ontwikkeling van de 9292 app in 2009/2010 kreeg ik bij mijn huidige werkgever de kans om een superapp te bedenken en te laten bouwen.

De app is nu klaar voor livegang maar wordt de komende tijd flink uitgebreid en doorontwikkeld. Ik kan er zeker nog een jaar mee aan de slag. Een van de doorontwikkelingen zal zijn dat gegevens worden samengevoegd. Dat je een geïntegreerde omgeving hebt met een kaart en een paar knopjes voor filters, om de files te laten zien of de parkeerplaatsen. Die app had ik al een tijdje op mijn telefoon staan, maar we kregen het nog niet voor elkaar de gegevens op zo’n grote schaal te combineren. Het is iets wat op de lijst staat, onder andere. Ik denk dat we nog voor het einde van het jaar op drie updates met verbeteringen zitten. We hebben de vesting neergezet, nu wordt het tijd de hoogte in te bouwen.”

ANWB Onderweg brengt je Verkeersinformatie, alternatief met OV of Samenrijden, de Wegenwacht en Hulp bij schade. ANWB leden hebben bovendien exclusief toegang tot parkeer- en tankinformatie. Maak kennis met een superapp!

Functionaliteiten van deze app:

  • Verkeersinformatie: overzicht van files (A- en N-wegen), flitsers (A-wegen) en werkzaamheden inclusief de ANWB verkeersverwachting.
  • OV/Samenrijden: achteraansluiten in de file hoeft niet meer. ANWB Onderweg biedt alternatieven in de vorm van openbaar vervoer en samenrijden. Hij bepaalt je huidige locatie. Jij geeft je bestemming aan, in de vorm van een adres, locatie op de kaart of contactpersoon. Of kiest voor een recente bestemming.
  • Parkeren: als ANWB lid kun je parkeermogelijkheden bekijken in ANWB Onderweg. Aan de kleuren laat ANWB zien welke parkeertarieven gelden. Vaak is even verderop parkeren goedkoper. Klik op Parkeer Nu knop om de locatie van je auto op te slaan. Met de functie Toon auto vind je de auto eenvoudig terug – waar je ook bent. En ben je klant van Parkmobile, Yellowbrick of Park-line, dan kun je via deze app ook meteen betalen. Ben je nog geen lid, dan kun je voordelig registreren met ledenvoordeel voor ANWB Parkeren zodat je de volgende keer gemakkelijk en snel je parkeergeld kunt betalen.
  • Tanken: als ANWB lid kun je tankmogelijkheden bekijken in ANWB Onderweg. Druk op Tanken en je krijgt de benzineprijzen en het tankstationadres. Heb je een tankstation gevonden met ‘Ledenvoordeel’? Tank dan daar en spaar voor korting op vertoon van je lidmaatschapskaart!
  • Wegenwacht: ANWB Onderweg bied je de Wegenwacht (inclusief handige doorgifte van je huidige locatie)
  • Hulp bij schade: ANWB Onderweg bied je tips en handige telefoonnummers als je in problemen komt.

De ANWB gebruikt voor deze app informatie van: TomTom, 9292, Athlon Car Lease, Prettig Parkeren, YellowBrick en ANWB Ledenvoordeel. De app is gratis. De onderdelen tanken en parkeren zijn exclusief voor ANWB leden.

 

 

ANWB Onderweg in de pers:

Interview: ANWB Onderweg, een totaalapplicatie voor in de auto (iPhoneclub)

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: