Spring naar inhoud

Mark

Mark de Bruin
Ik hou mij momenteel bezig met Social Media Club Utrecht (smc030), @SocialeMediaNL (op twitter & LinkedIn), MobileNL, appskinderen, bloggen op iPadclub (2010-2011) en Marketingfacts.nl (2007-heden). Daarnaast ben ik sinds 2011 werkzaam bij de ANWB. Eerst als Senior Innovatie Consultant Connected Services en tegenwoordig als Strategisch Marketeer met proposities op het gebied van mobile, social media en new media.

Marketingfacts
Ik schrijf sinds 2007 artikelen op Marketingfacts. Marketingfacts.nl is één van de meest populaire marketing weblogs in Nederland. Feiten en cijfers afgewisseld met luchtige onderwerpen zorgen ervoor dat de redactie maandelijks ca. 140.000 unieke bezoekers informeert over interactieve marketing en nieuwe media.

Social Media Club Utrecht
In 2010 ben ik samen met Nathalie Soeteman, Joost Geurtsen en Froukje Heres de Social Media Club Utrecht gestart. Tegenwoordig doe ik dit met Mischa Coster, Martijn Klein, Gert Jan Bos, Daphne van Lit en Nina Kornaat. Meer informatie hierover staat op http://smc030.nl

Historie: van oud naar nieuw
Ik werk sinds 1998 in verschillende internetmarketingfuncties bij TNT Post, Het Financieele Dagblad, 9292 en nu ANWB. Bij 9292 was ik 7 jaar als productmanager en later marketingmanager verantwoordelijk geweest voor de (uit)bouw van de website, mobiele site, apps en social media. Rode draad vormde steeds de overgang van oude naar nieuwe media: van post naar email en internet (PTT Post), van papieren krant naar internet (fd.nl) en van telefoon naar internet (9292.nl), mobiel internet (m.9292.nl), new media (bijv. internet@tv) en social media (@9292).

Vanaf mei 2011 hou ik mij bezig met de Connected Services van ANWB: hoe kun je bestaande informatiebronnen op een nieuwe manieren ontsluiten (apps, social media, telematics/connected cars). Ik vind het fantastisch om steeds maar weer nieuwe mogelijkheden te ontdekken en uit te proberen. Maar altijd vanuit de gedachte “wat kan mijn klant/bezoeker/doelgroep hiermee”.

Meer Mark de Bruin:

Twitter | LinkedIn

%d bloggers liken dit: